Community Land Trust Bruxelles – Brussel

La ville de demain sur un terrain commun – De stad van morgen op gemeenschapsgrond

Samen werken aan een betere stad

IMG_2268De stad bouwen, dat doe je niet alleen met stenen. Daarom is CLTB niet alleen bezig met de bouw van woningen. Sinds een paar maand denken onze leden samen na over andere projecten. We vragen ons af op welke manier we samen het leven in de stad aangenamer kunnen maken, de CLT versterken, en de situatie van onze leden verbeteren. Op zaterdag 28 oktober, van 14 tot 18u, komen we samen in onze lokalen in Vorst om deze ideeën verder vorm te geven.

Waarom zouden we de terreinen waarop we binnen een jaar of twee woningen gaan bouwen niet gebruiken om in tussentijd samen groenten te kweken? Of kunnen we er niet voor zorgen dat onze leden zich vlot, gezond en goedkoop kunnen verplaatsen in de stad: als wie al goed kan fietsen les geeft aan wie dat nog niet kan, en als we zouden goede fietsen ter beschikking stellen voor die nieuwe fietsers? Zouden we samen niets kunnen doen om het leven van geïsoleerde bejaarden aangenamer te maken, en misschien kunnen die bejaarden ons op hun beurt helpen en weer een zinvolle rol opnemen in de samenleving? Veel van onze leden koken graag, dus waarom niet samen koken, recepten uit onze verschillende culturen uitwisselen, en op de volgende algemene vergadering zorgen voor een heerlijke maaltijd? En als het lukt voor de algemene vergadering, waarom dan niet samen een cateringbedrijfje uit de grond stampen?

Dit klinkt allemaal veraf en ambitieus, maar we merken dat er bij onze leden veel energie, ervaring en kennis is, en vooral veel zin om samen de handen uit de mouwen te steken. Als we de handen in mekaar slaan, dan is er heel wat mogelijk. De afgelopen maanden zijn de eerste werkgroepen gestart. We komen opnieuw bijeen op zaterdag 28 oktober, in onze lokalen in Vorst, Wielemans-Ceuppenslaan 7. Wil je meewerken? Je bent meer dan welkom. Wil je meer weten: bel Anne-Laure, Geert of Gaspard op 02 840 61 49.

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Information

Cette entrée a été publiée le 23 octobre 2017 par , et est taguée , , .

Agenda CLTB

Pas d'événements à venir

Publicités

Avec le soutien de – Met steun van het

%d blogueurs aiment cette page :