Community Land Trust Bruxelles – Brussel

La ville de demain sur un terrain commun – De stad van morgen op gemeenschapsgrond

Een architect voor de gezinnen van Le Nid

DSC_8036Er werden in september beslissende stappen genomen betreffende het CLT pilootproject «Le Nid», Verheydenstraat 121 in Anderlecht. De openbare aanbesteding, georganiseerd door de burgerlijke maatschap «Le Nid» (bestaande uit zeven gezinnen en de Stichting van Algemeen Nut CLTB) komt nu stilaan in een eindfase.

Op 25 augustus dienden de vijf geselecteerde architectenbureaus een offerte in. Het ging om volgende studiebureaus : Arcanne, Ariade, Low-A, TRA en AAC. Sinds deze datum hebben Dorothée, Bart, Samir, Cécile, Marie, Tsevi en Rokiatou uit de projectgroep «Le Nid», samen met het CLT-team en de vzw SamenlevingsOpbouw, een grondige analyse van de dossiers gemaakt onder het toezicht van experten, om het beste project uit te kiezen.

Hiervoor kwamen de toekomstige eigenaars meerdere keer bijeen. Iedereen nam de tijd om elk voorstel te begrijpen en te analyseren.

Op 5 september kregen ze de kans de architectenbureaus te ontmoeten, die hun projecten kwamen toelichten. Op die dag hebben ze ook het advies van experten en andere gasten op de presentatie kunnen horen.

Tijdens de daaropvolgende Algemene Vergadering stelden de bestuurders van de maatschap «Le Nid» de resultaten van de offertes voor. Elk gezin kreeg de kans om te reageren en argumenten te geven voor de analyse. Een van de projecten kreeg unaniem de voorkeur. De naam van het geselecteerde architectenbureau zal binnenkort worden bekendgemaakt (zo voorziet het de aanbestedingsprocedure).

De toewijzing van de openbare aanbesteding is voorzien voor eind september. Vanaf deze datum zullen de gezinnen regelmatig in contact komen met het architectenbureau om de plannen te verfijnen, beslissingen te nemen omtrent technische en budgettaire keuzes en de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning op te volgen. Dit wordt allemaal op een zeer korte tijd ingevoerd, aangezien de vergunning tegen eind van het jaar moet worden ingediend. We bedanken ze om met ons in zee te gaan voor dit boeiend avontuur.

Dorothée:
«Toen ik de projecten voor de eerste keer zag was ik geobsedeerd door mijn persoonlijke verwachtingen en die van mijn familie. Ik schonk enkel aandacht aan de oppervlaktes van de kamers en woningen. Gelukkig heb ik een beter inzicht gekregen, dankzij de interactie met de andere gezinnen van «Le Nid», architecten van het CLT-team en experten, en tevens door wat ik heb gehoord op de voorstelling door de architectenbureaus. Ik heb beseft dat het kiezen van het beste project niet enkel afhangt van ruimtes en oppervlaktes.»

Publicités

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Information

Cette entrée a été publiée le 19 septembre 2014 par , et est taguée , , , , , .

Agenda CLTB

Aucun événement planifié

Publicités

Avec le soutien de – Met steun van het

%d blogueurs aiment cette page :