Community Land Trust Bruxelles – Brussel

La ville de demain sur un terrain commun – De stad van morgen op gemeenschapsgrond

Twee interessante activiteiten

Woensdag 26 september: Op weg naar een Community Land Trust in Gent.

Onze Gentse collega’s hebben zopas een haalbaarheidsstudie afgerond naar de mogelijkheid om een CLT op te richten in hun stad. Het resultaat van deze studie wordt voorgesteld door verschillende partners die bij het onderzoek betrokken waren (van 13u30 tot 16u30). ’s Avonds (van 19u30  tot 21u30) wordt de link gelegd met wat er elders in Europa gebeurt. Ons Brusselse verhaal kent u ondertussen misschien al, maar de voorstelling van de Londense CLT belooft uniek te worden. Projectcoördinator Dave Smith is niet alleen een begenadigd verteller, het verhaal van hun acht jaar durende strijd voor de oprichting van een CLT in Londen is zeer inspirerend. Onlangs slaagden ze er in om in Oost-Londen de site van een voormalig hospitaal op te kopen. Maar hun strijd gaat door. Hun nieuwe doel: de site van het Olympisch dorp omvormen tot één grote CLT, met 2012 betaalbare woningen voor de buurtbewoners. (volledig programma hier te downloaden)

Vrijdag 26 oktober: Transitiefestival in de Vooruit in Gent

Is het u al opgevallen hoe vaak u tegenwoordig het woord ‘transitie’ hoort of leest, meestal in één zin: ‘transitie naar een duurzame samenleving’. Maar wat is het eigenlijk? Is er echt een weg naar een duurzame samenleving en kan dat op een sociaal-rechtvaardige manier? En hoe doe je dat dan?
Het Transitiefestival dat door een grote groep Vlaamse middenveldorganisaties is vormgegeven, kan je wellicht inspireren.
Van theoretische uiteenzettingen tot praktische ateliers, van informatieve kortfilms tot vinnige debatten, van een informatiemarkt vol standjes tot gesprekken in de diepte tussen boeiende mensen: u krijgt het allemaal te zien op hét Transitiefestival. Een rijk en gevuld programma waar u niet enkel luistert maar samen met anderen nadenkt, wikt en weegt, discussieert. Ook de Community Land Trusts komen aan bod. Eigenlijk heeft u geen enkele reden om afwezig te zijn. (volledig programma hier te downloaden)

Publicités

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Information

Cette entrée a été publiée le 19 septembre 2012 par , et est taguée , , , , .

Agenda CLTB

Aucun événement planifié

Publicités

Avec le soutien de – Met steun van het

%d blogueurs aiment cette page :