Community Land Trust Bruxelles – Brussel

La ville de demain sur un terrain commun – De stad van morgen op gemeenschapsgrond

Champagne!

De sfeer was vrolijk, op 28 juni tijdens de algemene vergadering van het Platform Community Land Trust Brussel. Natuurlijk, het was een mooie warme avond. Maar als we gelukkig waren, dan was het vooral omdat het vooruit gaat met onze plannen voor een Community Land Trust. We hebben net een belangrijke kaap gerond: de Brusselse regering heeft onze VZW een subsidie toegekend van 200.000€. Daarmee zullen we een kleine ploeg aan het werk kunnen zetten om de eerste pilootprojecten in Brussel op te starten.
De raad van beheer stelde de toekomstige ploeg voor aan de algemene vergadering. Een dreamteam, zei iemand. Dit zijn ze:
– Geert De Pauw, een van de pionniers van de CLT’s in België, zal voltijds werken als spil van de ploeg.
– naast hem Orlando Sereno Regis, die samen met Geert aan de haalbaarheidsstudie heeft gewerkt. Hij gaat halftijds aan de slag.
– Lorella Pazienza, ook halftijds, is architect. We kennen haar van haar kwalitatieve begeleiding van de gezinnen van het project L’Espoir in de Finstraat in Molenbeek.
– en tenslotte Thomas Dawance, een van de aanstichters van de Community Land Trusts in België, die twee jaar lang geijverd heeft voor hun erkenning vanuit het kabinet Doukeridis.
De ploeg begint er aan in september. Haar taak zal zijn om de CLT op te richten en om de eerste pilootprojecten die zich in dat kader ontwikkelen te begeleiden.
Om dit heugelijke feit te vieren hebben we het glas champagne geheven (eigenlijk was het lekker frisse cava). Maar dat was niet de enige reden tot vrolijkheid. Op de algemene vergadering waren die avond 27 enthousiaste leden aanwezig. Ons platform is erg dynamisch, en vergadering na vergadering komen er nieuwe mensen bij. Steeds nieuwe verenigingen (dit keer trad Livingstones toe), maar ook steeds nieuwe personen die in eigen naam lid worden en erg gemotiveerd zijn om mee in te stappen in het avontuur.
De toekomst van de CLT ziet er, zo net voor de vakantie, goed uit. Iets om op te volgen, en om samen op te bouwen de volgende maanden, met iedereen die daar iets voor voelt!

Publicités

Répondre

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l'aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Information

Cette entrée a été publiée le 2 juillet 2012 par , et est taguée , , , , , , , .

Agenda CLTB

Aucun événement planifié

Publicités

Avec le soutien de – Met steun van het

%d blogueurs aiment cette page :